2015. július 24., péntek

4. fejezet - A futballkupa

Egy újabb éjjel telt el. Luke és Peter felkészültek a mai napra. Mivel egy osztályba járnak nyolc órájuk lesz,aminek nem nagyon örülnek. Az első óra fizika volt, melyből nem a legjobbak, de nem is szeretik. Szünetben a tesitanár beszélni akart velük, mert valami fontosat akart mondani.
- Peter, Luke! Jó reggelt! - köszönt a tanár.
- Jó reggelt! - válaszolták.
- Arról lenne szó, hogy az ötödik órától kezdődik egy futballkupa, és arra gondoltam, hogy mivel ti ketten nagyon jól fociztok, ezért elmehetnétek, mert úgy kapnánk egy erős csapatot. Van kedvetek hozzá?- kérdezte a tanár.
- Igen van. Kint lesz a nagy pályán?
- Természetesen.- válaszolt a felnőtt.
- Köszönjük szépen, hogy ránk gondolt! Oh! Még egy kérdés. Hány mérkőzésünk lesz, mert randizni szeretnék este?- Peter mondta és kérdezte örömtelien.
- 3 meccs lesz, amiből 2-t játszunk. A két csapat külföldi.- Rácz tanár úr vidám lett.
Luke és barátja egész nap siettek mindenhova, mert nagyon sok volt az energiájuk és izgatottak voltak. Ebédnél a legtöbb embernek elmondták, hogy meccs lesz és jöjjenek szurkolni. Végül eljött a negyedik óra vége, amit vártak.
- Luke! Gyertek! Odaadom a mezt!
Peter példaképe Casillas
- Ez más! Az előző piros narancs volt, ez meg fehér kék. Mindegy végül is jól néz ki.- fedezte meg Luke.
Luke példaképe Ronaldo
 Rácz tanár úr nagyon megbízott Luke-ban és Peter-ben. Kimentek a pályára, majd csapatmegbeszélést tartottak. Szokás szerint Luke támadó pozícióban áll, míg Peter kapusként viszi végig a játékot. Elkezdődött az első mérkőzés. Peter-ék kezdhettek középpályáról. Az első 4 percben a mi csapatunknál volt a labda, utána sajnos elvették és rá akarták rúgni, de nem sikerült a szuper kapusunknak köszönhetően. Viszi a labdát Brown nevű hátvédünk, majd Luke-nak adja, ő átpasszolja David-nak, aki egy biciklicsellel lepasszolja Luke-nak és GÓÓÓÓÓÓL!! 1-0 az állás. Ezt a szép gólt...! Ilyet még nem nagyon láttak a bírók. Csavarva rárúgta a jobboldali kapufára, ahonnan átpattant a baloldalira, amiből következett a gól! Luke biztos a gólkirály és a legjobb játékos címet is elnyeri. Az 5-22 perc unalmas volt, mivel nem láthattunk gólokat, maximum csak szép cseleket, passzokat. Ellenfélnél a labda Luke rámegy, de sajnos elbotlik, így az IFI Chelsea nyugodtan végigviheti a labdát. Mennek passzolgatnak, majdnem gólt is rúgtak, de a remek Peter ismét védett. 35. perc 3 szöglet egymás után, melyből mindet szépen adtak be, ám sajnos nincs gól. Elérkeztünk az utolsó 5 perchez, és amikor kialakult egy jó csapatjáték mindkét részről, félidőt fújtak.   Rácz úr megdicsérte Luke-ot és Peter-t, mivel Peter sok rúgást védett ki, és Luke szép gólt rúgott. Menjünk vissza!- mondta Luke a csapatkapitány. Majd folytatódik a meccs. Rögtön a félidő utáni 3. percben gólt kap Peter.
- A francba!- idegeskedik a kapusunk.
- Nincs semmi baj!- nyugtatgatja Luke.
Luke már ideges, hogy nem tudnak gólt rúgni, mivel a 69. percben járnak már. Az ellenfélnél a labda, Luke el akarja venni, de kigáncsolják. A gáncsolót kiállították és szerencsére büntetőrúgás a Rácz úr csapatának javára. A csapatkapitány lőheti  a büntetőt. Koncentrál, majd kicsit nekifut és GÓÓÓÓÓÓL! Újabb gyönyörű gól Luke-tól. Megy még egy kicsit a foci, majd feladta a Chelsea.   2-1 a magyarok javára. Lena meglátta Peter-t, majd ő kedvesét és közelebb mentek egymáshoz.
- Szia Lena!
- Szia!
Majd megcsókolták egymást, ahogy általában mindenki.
- Figyelj Lena este elvinnélek vacsizni téged. Nem mondom meg hova, mert meglepetés.
- Rendben Peter, akkor várlak este. Máris kíváncsivá tettél.- mondta Lena, majd ment biológia órára.
90 perc múlva visszaálltak a pályára, az IFI Manchester ellen.
- Hajrá srácok!- mondta a csk.
A Manchester kezd. Viszik a labdát passzolgatnak, de nem sokáig, mert Luke elvette a labdát futott, lepasszolta Chris-nek egy megtévesztő csel, majd lepasszolja a támadónak aki átemeli a kapus felett és sajnos kihagyja. Szép góllehetőség a 3. percben. A kapus kiadja, és a másik fél viszi előre a labdát. David elveszi odarúgja a sztárnak a sztár Chris játékosnak és ő berúgja!! 12. perc! 0-1 az IFI Magyarországnak. Megy a játék, ám a játékosaink kicsit fáradoztak, így 23. perc gól a külföldieknek. 1-1
- Nem baj! Hajrá magyarok!- üvöltötték kívülről.
Már a 31. perc körül járhattak, amikor Luke kitalált egy statisztikát, amit csak a 45. percben mondhatott el. Ez a mérkőzés is unalmassá vált, ugyanis nem volt most semmi érdekesség, amiért mindenki elfáradt a hőségben. Eljött az az idő, amikor mindenki Luke-ra figyelt.
- Figyeljetek! Az a tervem, hogy egész meccsen háromszögben legyünk. Jó taktika! Megértettétek?!
- Igen!- válaszoltak a fellelkesült tagok.
Folytatódik a foci, 1-1-es állással. Nagyon érdekes ez a meccs, na jó néha nem ugyanis szép cseleket láthattunk mindkét félről. Luke terve egész jó ötlet volt egészen a 63. percig, amikor sajnos kaptunk egy gólt. A Manchester javára 2-1.
- A p*csába!!-ismét ideges Gerschwin.
- Ugyan már! Nem nagy baj, ebben mi is hibásak vagyunk.- nyugtatgatják barátai.
Megy tovább a mérkőzés. A 73. percbe egymás után kigáncsolják Chris-t és David-ot. Ők is kapnak büntetőrúgást, de sajna mindkettő kihagyja, mert fájlalták a lábukat. A meccs végére érkeztek. Látták, hogy megnyeri a ellenfél, majd a bíró a meccs végét fújta.
- Mindjárt eredményhirdetés!- üvöltötte a fekete-fehér.
- Figyelmet kérek! Mindegyik csapat jól játszott a kis tornán. Remélem jót szórakoztatok. És most jöhet az eredmény. A legjobban teljesített csapat 5 lőtt góllal és 2 kapott góllal a:
        - Manchester! Gratulálok nekik, ugyanis elvihetik a kupát!
Ajándékuk egy egy napos kirándulás Magyarországon a Fradinál a focisták jelenlétében.
A második csapat 3 lőtt góllal és 3 kapott góllal a:
         -Magyarország! Gratulálok!
Ajándékuk egy Dzsudzsák Balázs focibemutató!
A harmadik csapat a Chelsea 1 lőtt góllal és 4 kapott góllal.
Ajándékuk egy 1 órás hajózás a Dunán. Gratulálok!
- És még valami. A legjobb játékos és a legjobb kapus díj hátramaradt. A legjobb játékos lett az IFI magyarból Luke! Gratulálok neked, jól játszottál. És most ezen a tornán a legjobb kapus díjat kapja: az IFI Manchester! Gratulálok!
Mindenki hazament. Luke gépezett, Peter pedig öltözött Lena-val való randijára.
- Luke jól van rajtam az ing?
- Ja Peter! Jól védtél a meccsen!
- Köszi! Te is jól nyomtad!
- Na megyek! Csá! Randizom Lena-val.
- Cső!
Peter megérkezett, majd kopogott Lena ajtaján.
- Szia!
- Hello!
Majd egy csók, amely 2 percig tartott egyfolytában.
- Én nagyon szeretlek és nem szeretnélek elveszíteni soha!- érzelmien beszélt Lena-hoz Peter.
Ide mentek vacsizni
- Én se szeretnélek elveszíteni téged!
Sétálva mentek az étteremhez, mikor odaértek mondta Peter - Ez lenne az! Besétáltak, de a fiú illedelmesen beengedte maga előtt a hölgyet.
- Mit kérnek? -kérdezte a pincér.
- Csirkehúst párolt rizzsel. Desszertként pedig sajttortát kérek.- felelte a kérdésre a hölgy.
- Uram! Ön mit kér?
- Ugyanazt, mint a hölgy.
Beszélgettek egymásról, a szerelmükről és a fociról. Megették az ételt, megköszönték. Miután Peter fizetett, majd elindultak egy csillagászatra, ami természetesen titok volt. Bekötötte a kapus a lány szemét. Bevezette a helyre. Sok ideig nézegették a gyönyörű égboltot, amelyen csillagok voltak. Már elmúlt hajnali 2 óra, mikor visszamentek az egyetemre. Peter azt gondolta, hogy Lena-nál alszik az éjjel. Beszélgettek még a gyerekkorukban történt csínyekről, de mivel sok pezsgőt és bort ittak, hamar elaludtak. Lena arról álmodott, hogy Peter vegye feleségül... Peter pedig arról, hogy a Real Madridnál játsszon...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése